HJEM

REJSEBREVE

BÅDEN

GÆSTEBOG

ARKIV

LINKS

Dagbog for Andreas 2.del

1/6-07 Ordne Gummibåd
I dag tog vi gummibåden op af vandet, for at ordne den. Morfar skal skrive rejsebrev, så Mathias og jeg går op i byen og køber is.

2/6-07 Hvaler
I dag har vi sejlet det længste stræk vi kommer til at sejle det var på 52 nm det tog 9 timer. På et tidspunkt så vi en masse små hvaler, nogle af dem var kun 10 m fra båden. Der var en af dem der havde en unge. Da vi kommer til Fethiye går vi på skype.

3/6-07 2 store havskildpadder
Vi tager en dag mere her i Fethiye, fordi morfar skal skrive rejsebrev. Mathias og jeg vasker tøj, imens mormor vasker et sejl, det ender selvfølelig i vand kamp. Efter vandkampen går mormor, Mathias og jeg ud at handle, på vej hjem ser vi to store havskildpadder i havnen, de er ikke bange og bliver ved med at være der. Nogle gange er de helt inde ved havnekanten, så man kan se farverne på deres skjold. Da vi fortæller morfar det skal vi der over igen for at se om de stadig er der, det er de men de er svære at tage billede af. Morfar skal blive oppe hele natten for at skrive rejsebrevet færdigt.

4/6-07 Igen 2 store havskildpadder
I dag lage vi os ud i bugten uden for Fethiye, vi tog gummibåden ind for at handle. Mathias og jeg købte en stor badering, snorkel, dykkerbriller og Mathias for også nogle svømmefødder. På vej tilbage til båden, så vi igen de to store skildpadder i havnen.
Til bage på båden bader Mathias og jeg vi for prøvet vores nye ting.

5/6-07 Drevet for ankeret
Vi bliver i dag liggende i bugte, vi tager ind til land i gummibåden og køber 67,5 l sodavand, vi ser igen havskildpadderne.
Mathias og jeg sejler i gummi båden hvor vi har bundet den ene ende af en lang snor fast i gummibåden og den anden ende fast i den badering vi købte i går, også af sted. Til aften blæser det pludselig op og vi begynder at drive hurtigt over mod en stor bøje. Men vi for motoren startet i tide og undviger den. Der var også andre der drev, der i blandt en båd ude nogle på, men der var nogle der tog sin gummibåd og sejlede ud til den og fik ankeret tid at bide igen.

6/6-07 Badetur
I dag sejlede vi lidt rundt for at finde et godt sted at bade. Vi finder et sted og der bliver vi helt til aften hvor vi sejler tilbage til Fethiye hvor vi lægger os ind i havnen, fordi vi skal på tur i morgen og derfor er det godt at være i sikkerhed i havnen.

7/6-07 På sumptur
I dag tog vi med en bus ud til et sted hvor vi skulle sejle med en båd rundt i et flodområde. På vej der over var vi inde på et sted hvor der blev lavet smykker af guld, diamanter og andre ædelsten. Da vi kom over til det sted hvor vi skulle starte sumpturen, skulle vi bestille det mad vi skulle have efter den første del af turen. Vi sejlede først hen til et sted hvor der var et mudderbad, der var også en svovlkilde den var ca. 35 grader varm og stank af rådne æg. Efter vi havde spist frokost sejlede vi videre ned ad floden, vi kom til nogle fisker der havde fanget nogle store krabber. En af dem slog de ihjel og smed den ud i vandet, det tiltræk nogle store havskildpadder. Vi sejlede ud til en strand hvor der var lidt store bølger, der var sjovt.
På vej hjem i bussen stoppede vi ved en restaurant, hvor der var et bassin med en masse små sumpskildpadder. Ved restauranten var der også nogle tamme storke. Da vi kørte videre hjem så vi 3 moskéer med storke og storkereder på taget.

8/6-07 Mathias for lært at spille cassino
I dag skal vi sejle men det blev nu ikke til så meget pga. vi skulle skrive dagbøger. Vi tog derfor kun over på den anden side af bugten. Her vandt Mathias i det første spil cassino over morfar 22-33. Vi har fanget en kakerlak, den tror vi er kommet med frugten.

9/6-07 Snorkling i klart vand og Natsejlas
I dag sejlede vi til en lille ø gruppe hvor der var klart vand. Vi snorklede i lang tid og så mange fisk, mormor så en slange i vandet. Vi tog i på land og gik en tur vi fandt søpindsvin og skaller, vi så også en hvid kanin. Den var hurtigt væk da Mathias jagtede den med en pind. Tilbage på båden ser vi flere kaniner de er både sorte og brune. Vi beslutter at vi vil i nat sejle et langt stræk helt til Bozbaron. Vi skal skiftes til at have vagt, efter to timer af min frøste vagt falder jeg i søvn og vågner først næste morgen. Vi har sejlet 65 nm det svare til 120 km.

10/6-07 Ankomst til Bozbaron og kattekillinger
Vi ankommer til Bozbaron kl. 06:30 det sidste stykke sejlede vi kun halv fart for at komme ind når det blev lyst. Vi sov alle sammen til kl. 11:00, da vi vågnede gik Mathias og jeg op til en ven der ejer en restaurant, han havde tre kattekillinger. Vi lærte ham lidt dansk så nu kan sige: øl tak! og Tre kattekillinger.
Vi spiste aftensmad oppe på hans restaurant.

11/6-07 Masten
Vi skal i dag sejle 14 nm over til en ny bugt, men pga. mod vind skulle vi sejle kryds og vi kom der for til at sejle 25 nm. Vi var først inden i en stor bugt at kikke men der var alt for dybt til at anker der. Så vi sejlede ind i en anden bugt hvor der var mindre dybt. Her fik vi anker op og Mathias og jeg var ude at tjekke om ankeret havde kravet sig rigtigt ned, det havde det. På et tidspunkt skulle jeg klatre op i masten for at sætte nogle snore fast det var sjovt.

12/6-07 Ny bugt
I dag sejlede vi til en ny bugt vi sejlede for sejl hele vejen, jeg læste det meste af vejen. Da vi kom frem til bugten skulle vi spise frokost, efter det svømmede jeg ind til en sandtange hvor der kun var 5 cm dybt. Vi tog bagefter alle sammen undtagen morfar. Vi skal blive her i morgen med.

13/6-07 Mod Rhodos
I dag sejlede vi i gummibåden ind til land, for at se om der var nået at kikke på, det var der ikke men der var en købmand hvor vi kunne handle ind og tjekke mail. Vi tjekkede også vejr udsigten, og så at vi for at undgå storm vejr skulle sejlede til Rhodos snart. Vi blev enige om at sejle 25 nm mod Rhodos i dag og de sidste 15 nm til Rhodos i morgen. Vi hiver ankeret op og sejler af sted mod den bugt vi skal ligge i. Efter 4 timer sejlads er vi fremme, vandet er meget klart, vi kan se bunden på 11 m vand. Klarheden skylles at der er meget gennem strømning, og der kommer derfor hele tiden nyt vand ind i bugte, det gør også at vandet er skide koldt. Til aften er Mathias og morfar inde på en restaurant og hente lidt forret, vi skal have kylling men forretterne er store, og der er derfor meget kylling til frokost i morgen.

14/6-07 Rhodos
Vi sejlede kl. 08:00 for at være på Rhodos kl. 11:00, det er det tidspunkt der er mange der lige er sejlet, og så er der stor chance for at få en plads på gratis broen. Turen til Rhodos tog som planlagt 3 timer, vi fik en plads på gratis broen. Vi spiste kylling til frokost, men blev af brudt af en der ville lægge til ved siden af os. Han kom for tæt på vores stævn og vi hjalp ham væk der fra og med fortøjningerne. Efter frokost gik Mathias og jeg op og spillede bold, men bolden røg i vandet, der var ikke så dybt der hvor den røg i så Mathias fik ikke vådt tøj da han ville hente den. Men det gjorde han da han kastede bolde ind i kanten af broen så bolden røg længere ud i vandet. Det gjorde han 3 gange og tid sidst da han fik den op til mig stod han med alt tøjet på, i vand til halsen. Mormor og jeg gik op til en slagter for at købe flæskesteg, da vi ville for klare ham at vi skulle have gris med skind på forstod han ikke et hak, før han fandt ud af at vi var danskere, også vidste han hvad vi skulle have. Til aften gik vi en tur, vi var inde og se en restaurant, hvor der var 3 levende papegøje, det hele var lige som en piratbar, bordene var store tønder og der var også en swimmingpolle.

15/6-07 Græsk musik
I dag tog mormor og morfar ud at hente diesel til båden, Mathias og jeg spillede kort imens. Da de var færdige med at hente diesel til os selv hentede de også for naboen, fordi han havde dårligt ben. Vi gik der efter på internetcafé, på vej hjem var vi inde og leje scooter til i morgen. Om aften var vi inden på en restaurant og høre græsk musik.

16/6-07 Scooter tur
vi stod op og spiste morgenmad, der efter gik vi op og hentede scooterne og kørte. Jeg sad bag på mormor og Mathias bag på morfar. Vi kørte op på et bjerg hvor der var mange påfugle, der var et tre hvor der sad mange af dem på. Vi så et 10 m højt kors som man kunne gå op i, det gjorde vi også. Da vi kørte videre stoppede vi ved en lufthavn og så et fly der landende. Så kørte vi hen til et sted hvor vi købte to sandwicher til deling, vi skal have mere frokost senere. Vi kørte ud til en sommerfuglepark hvor der var en hel speciel art af sommerfugle. Men gik på en sten stig hvor man på den ene side havde skov og på den anden side en lille å, der var mange sommerfugle. På vej hjem skulle vi lige se hvor hurtigt vores scootere kunne køre, vi nåde ikke topfart, og mormor og jeg havde ikke et speedometer der virkede, men så nogle skilte hvor der stod at man kun måtte køre 30 km i timen. Vi stoppede ved en strand hvor Mathias og jeg bade lidt og hvor morfar der havde et speedometer der virkede sagde at vi havde kørt 80 km i timen der hvor man kun måtte køre 30. Vi nået topfart da vi forsatte videre hjem, mormor og jeg havde den hurtigste scooter og måtte der for vendte lidt på morfar og Mathias. Da vi kom tilbage til båden, kørte mormor og morfar ud til Lidel og købte vin, da de kom tilbage afleverede de scooterne. Jeg fangede en kakerlak.

17/6-07 Sidste dag på Rhodos
I dag er det sidste dag på Rhodos. Vi har været på internetcafé og vi fik pandekager til aftensmad. Vi skal sejle til Marmaris i morgen.

18/6-07 Delfiner
I dag er vi sejlet til Marmaris, om morgen snakkede vi om at vi nok ikke fik nået at se delfiner. Men da vi var næste ved Marmaris kom der en lille flok Delfiner, på et tidspunkt var der 3 af dem der legede under stævnen, delfinerne var der kun i lidt tid. Da vi kom til Marmaris gik Mathias og jeg i swimmingpoolen.

19/6-07 Nye venner
I dag var Mathias og jeg i poolen hele dagen, vi lærte 3 tyrkere og 2 italienske børn at kende, dem badede vi sammen med. Der har også i dag været advarsel om hede bølge på optil 50 grader i weekenden. Det bliver der advaret imod fordi at folk kan dø af det.

20/6-07 Tur til vandfald
I dag tog vi en færge ind til Marmaris, og hentede en bil vi havde lejet. Vi kørte ud mod et vandfald og kom igennem en lille landsby. Vi stoppede ved en restaurant og spiste frokost. Derefter kørte vi ud til vandfaldet som er meget bedre end sommerfugle parken på Rhodos. Der var både skildpadder, frøer og de samme slags sommerfugle som på Rhodos.

21/6-07 I poolen hele dagen
I dag tog Mathias og jeg op i poolen hvor vi badede med de 2 italienere hele dagen. Den mindste på kun 5 år lærte at svømme lidt. Vi spiste frokost oppe ved poolen, det var god mad.

sy-cassiopeia.dk  2006
Hjem     Rejsebreve     Båden    Gæstebog     Arkiv     Links