HJEM

REJSEBREVE

BÅDEN

GÆSTEBOG

ARKIV

LINKS

Dagbog for Mathias Primdahl på s/y Cassiopeia i Tyrkiet.

19. april 2007.
I dag har jeg fri fra skole. Vi skal rejse i aften.
Flyet var maget forsinket.
Mor, far, Lykke og Rita vinkede farvel. 
Da vi var kommet igennem det helle skulle vi flyve.
 
20. april 2007
Da vi gik af flyet, gik der ikke lang tid, så skulle vi hentes. Men ham vi skulle hentes af var der ikke han havde brændt os af, sikke en spade. Så blev vi nød til at finde en taxi. Vi blev klemt ind i en lille taxi, Andreas sov næsten hele vejen. Om morgen vækkede vi ham vi var næsten ved båden der var mange både store og små. Vi spiste morgenmad, så sov vi også så skulle der arbejdes. Vi gik tidligt i seng.

21. april 2007
Vi stod op og spiste morgenmad, og Andreas og jeg gik i bad. Bagefter skulle vi på kontoret og vi kørere i en bil man kører i nå man spiller golf.

22. april 2007
I dag stod vi op til dårligt vejr, vi spiste morgen mad.
Det var lidt kedeligt da vi skulle arbejde. Andreas og jeg fik en opgave. Der var nogle andre danskere, der var rejst hjem. De ville gerne have at vi hilste nogle fra New Zealand fra dem. Det var lidt svært når der var over tusinde både i havnen. På vejen kiggede vi i havnen. Så stoppede Andreas op, han sagde: "Mathias prøv lige at se her, så var der en blæksprutte, og så kom der to mere, men de svømmede væk igen. Så kastede vi sten efter den og jeg ramte den i hovedet også kastede Andreas en jernklump efter den også sprøjtede den blæk.

23. april 2007
I dag er det godt vejr og vi fik havregryn til morgenmad. Vi skulle have solkrem på jeg ville gerne spille fodbold med vores nye bold og Andreas ville gerne spille titusinde. Så spillede vi titusinde så spurgte jeg igen om han ville spille fodbold men det ville han ikke. I dag var det også nationaldag, og vi skulle til en slags fest. Vi fik kage og en gave det var meget skæt. Vi skulle også på rasturan jeg spiste meget brød fordi jeg ikke kunne lide det andet.

24. april 2007
I dag er det også godt vejr og vi skal i polen, det er meget sjovt, men vandet er lidt koldt efter lidt tid i polen skulle vi havde frokost. Efter frokost skulle vi i polen igen.

25. april 2007 
I dag skal vi havde båden i vandet, og det fik vi. Andreas og jeg spillede fodbold og lige pludselig var en der faldt på sin cykel og brækkede benet, det var ikke så godt. Efter lidt tid skulle båden i vandet, da vi var kommet i vandet fik vi besøg af en anden dansker han hed jens, så fik de voksne rødvin. Vi skulle også på resturan igen.

26. april 2007
I dag er det godt vejr og mig og Andreas brugte næsten hele dagen til at pumpe gummibåden op og sejle i den. Det var sjovt.

27.04.2007
I dag stod vi op kl. 7 om morgenen. Vi gik i bad. Vi skulle tage en charterbåd ind til byen. Vi skulle først i Tansas, et stort supermarked i Marmaris, og der købte vi noget mad. Bag efter skulle Jørgen have noget te. Så blev vi budt ind til te. Da vi kom hjem, tog mig og Andreas gummibåden og sejlede i den. Han gad ikke så meget. Så jeg sejlede bare selv i den. Vi skal også til fest. Inden festen skal vi først op og tjekke mails. Jeg nåede kun at tjekke en mail. Så skulle Andreas snakke med mor over Skype. Så da det var min tur til at snakke med mor, var der ikke mere strøm. Så gik vi hjem igen. Nu skal vi til fest. Det var sjovt at være til festen og der var højt musik. Maden var rigtig god.

28.04.2007 
I dag er det ikke så godt vejr. Det var jo meningen, at vi skulle sejle i dag. Så gik vi op og tjekkede nogle mail. Så så vi at det også blev dårligt vejr i morgen, så vi sejler først på mandag. Efter lidt tid var det godt vejr, og vi skulle ud og gå i bjergene. På vejen så vi en skilpadde. Så tog den op i mine hænder og så blev den bange og tissede på mig. Ret irriterende ikke. Da vi kom ned igen gik der ikke lang tid, så skulle vi til koncert. Jeg syntes det var kedeligt at høre arabisk musik. 

29.04.2007 
I dag er det godt vejr, men det blæser lidt. Der skete ikke så meget andet end vi sejlede i gummibåden igen og om at vi pakkede gummibåden ned, så den var klar til vi skulle sejle i morgen.

30.04.2007 
I dag er det godt vejr. Der var ca. 3 timers ventetid inden vi tager til søs. Da vi lige begyndte at sejele fik jeg en mærkelig fornemmelse. Jeg havde fået min søsygepille. Men jeg havde som om jeg skulle brække mig. Men heldigvis brækkede jeg mig ikke. Jeg hader at sejle, men jeg elsker at være i båden. Efter lidt tid var vi i bugten hvor vi skulle være. 

01.05.2007 
I dag er det overskyet, men vi skulle alligevel sejle fra bugten. Vi skal sejle ind i en havn. Da vi kom ind i havnen skule vi op og bestille noget til min mormor og morfars sølvbryllup. Så fik vi en sodavand.

02.05.2007 
I dag er det godt vejr og vi skal på internetcafe. Mig og Andreas købte to is hver den dag. Da vi var færdige med at gøre det vi skulle på computeren, gik vi ned i båden, og lidt tid efter kom der en der ville sælge nogle fisk til os, og det ville vi gerne. Nu skulle vi have til aftensmad, og så er det jo heldigt, at vi har en rygeovn og vi skulle ryge fisken. Åhh, det smagte godt.

03.05.2007
I dag skal vi sejle fra Bozburun. Vi skal sejle til Datca. Jeg stod tidligt op fordi jeg havde fået mange myggestik. Så gik jeg op og spillede fodbold. Efter lidt tid kom mormor op og sagde, at jeg skulle være stille. Så gik vi en tur ned og kiggede i et bassin, hvor der var en masse fisk. Og der var også havskildpadder. Vi stod helt stille og så på padderne. 
PS - jeg fik ikke nogen søsygepille i dag, og jeg brækkede mig ikke.

04.05.2007 
I dag er det godt vejr - alt for godt vejr, så vi skulle ud at bade i en varm kilde. Vi er i en by som hedder Datca. Det er i Tyrkiet. Jeg har taget min våddragt med. Det var sjovt. Jeg var også ude at bade i havet. Det var koldt. Vi var på en restaurant, hvor vi fodrede nogle tamme ænder med brød.

05.05.2007 
I dag er det også godt vejr og vi skal sejle til en ny havn, som hedder Simi. Det er i Grækenland. Det gik så langsomt, at Andreas og jeg plagede morfar så meget, at han startede motoren. Så kom vi i havn. Nu gik jeg og mormor og morfar en tur. Vi tog basketbolden med, hvis vi fandt et sted hvor man kunne spille bold og det fandt vi. Vi fik også besøg af en, som hed Pia. Hun var meget sød.

06.05.2007
I dag er det stadigvæk godt vejr og vi skal på bustur. Men da vi kom over til bussen var den fyldt helt op. Så tog vi en anden bus, som førte os hen til en bugt, hvorfra vi så gik hjem. Vi skulle ned af en trappe på 500 trin for at komme ned til havnen igen.

07.05.2007
I dag er det også godt vejr og vi skal sejle. Andreas og jeg fik lov til at sove så længe vi ville. Men jeg kunne ikke sove så lang tid, så jeg stod op. Vi var begyndt at sejle da jeg stod op. Det var dejligt at sejle den dag fordi der ikke var bølger.
Lige pludselig sagde morfar, at han synes, at han så en delfin. Jeg kunne ikke se noget.
Da vi kom i havn i Rhodos By på Rhodos, skulle vi på stranden. På vejen derover kikkede vi i vandkanten og vi så en tangnål på 25 cm. Vi så også nogle der var ca. 35 cm lange. Vi så også, at der lå penge i havnen. Efter vi havde været på stranden og bade, hoppede Anderas og jeg i havnen. Der var mange mennesker, der kikkede på os. 

08.05.2007
I dag er det også godt vejr. Men sommetider lidt skyer. Vi skal hente vand til bådens tank. Og efter det skal vi i Lidl. Der er 5 km hver vej. Det var meget langt at gå.

09.05.2007 
Det er godt vejr og vi skal på bustur til Lindos. Vi blev kørt ind til en borg. Det var kedeligt. Vi skulle jo bare kikke på gamle sten.

10. maj 2007
I dag skal vi have skoledag for 2. gang. Vi skulle lave matematik. Da jeg var blevet færdig med at lave matematik ville jeg op og spille bold, men Andreas var ikke færdig med matematikken, så jeg ventede lidt. Men nu gad jeg ikke vente mere, så gik jeg op og spillede. Vi gik også tur i Rhodos borg.

11. maj 2007
I dag skal vi sejle et langt stræk. Vi sejlede kl. 07.20. Da vi var nået frem til bugten hvor vi skulle være, pumpede vi gummibåden op. Andreas og jeg skal sejle for motor. I mens morfar og jeg pumpede gummibåden op, tog Andreas våddragt på. Han ville snorkle lidt inden vi skulle give den gas i gummibåden. Nu var vi færdige med det hele. Vi havde fyldt benzintanken helt op. Nu fik vi lige et kursus i hvordan man styrede båden. Efter 3 kvarter troede vi ikke der var mere benzin på. Så roede vi hen til båden. Så svømmede vi lidt. Da vi var kommet op på badeplatformen så sagde Andreas at han så en blæksprutte. Og rigtigt nok var der en blæksprutte. Så tog jeg fiskenettet og fangede den. Så sagde Jørgen at det ikke var en blæksprutte, men en søpølse.

12. maj 2007
Det er godt vejr. Vi skal finde en ny bugt. Vi sejler ind i en bugt. Jeg syntes det var en god bugt. Nu sejlede vi videre. Nu kom vi i en anden bugt. Den syntes ikke var særlig god. Vandet var nemlig helt grønt og man kunne ikke se bunden.

13. maj 2007
I dag skal vi i havn. Vi skal ud og handle. Vi købte noget kød. Det er altid godt med noget kød. Andreas og jeg stod på et tidspunkt og dansede foran et overvågningskamera. Da jeg fortalte mormor og morfar det, sagde de at det ikke var en god ide, fordi det kunne opfattes forkert af dem der kiggede på skærmen. Så det skulle vi lade være med.

14. maj 2007
I dag så Jørgen en havskildpadde. Den var ikke så stor, men det var da meget sejt at han så en havskildpadde. Senere sejlede vi ud i en bugt. Bugten lå lige ved siden af havnen så vi blev nødt til at bruge gummibåden, når vi skulle ind til land. 

15. maj 2007
I dag skal vi sejle til Kalkan og det er en havn. Den havn var meget dyr. Efter at vi havde betalt gik vi ned til stranden. Vandet var meget koldt. Om aftenen gik vi tur og der var en dame der skulle rage mig i håret og kindkysse mig i næsten et halvt minut. Så er hun da også bimmelim. Jeg syntes hun var mærkelig. De roder mig i håret konstant, det kan jeg ikke altid li'. Hun syntes selv at hun havde grimt hår.

16. maj 2007
I dag skal vi sejle fra Kalkan til Megisti. Da vi var sejlet så vi en rigtig stor havskildpadde. Den var meget flot. Det var sjovt at se når den svømmede. Den flyttede ligesom sine ben mærkeligt. Vi lagde os for anker inden vi gik i havn, så vi kunne bade fra båden. Det var meget godt vand. Selv om der var 8 meter dybt kunne vi se bunden. Man kunne springe på alle måder i vandet. Nu sejlede vi ind i havnen. Da vi kom ind i havnen fik vi en velkomstdrink. En kold sodavand er altid godt. Vi fik fisk til aftensmad med masser af olie. 

17. maj 2007
I dag skal vi sejle til en bugt hvor der har været en by som er sunket i havet for længe siden ved et jordskælv. Det er lidt koldt kun 28 grader. Nå lige meget vi hoppede i vandet og snorklede lidt. Andreas og jeg gik en lille tur. Der var nogle gedder. De var meget skægge. De havde i hvert fald noget skæg. Der kom også mange turistbåde ind. Næsten alle skulle ud og bade, så der var fyldt med turister i vandet og de råbte og skreg alt for meget.

18. maj 2007
I dag er det dårligt vejr. Vi skal sejle fra den gode bugt. Vi sejlede forbi et sted, hvor der også var en sunket by. Andreas og jeg fik ordre på, at styre et kvarter hver af gangen. Da det var min tur til at styre, så jeg en stor havskildpadde og sagde se der er en havskildpadde. Nu kom vi i havn. Det er en god havn, og vi skal vi ud at se byen, så vi gik en tur. Vi var inde på en resturant og få tyrkisk te. Jeg kunne ikke lide deres te.

19. maj 2007
I dag er det varmt vejr og Andreas og jeg gik ned for at bade. Der var nogle andre børn. Det var skægt at bade. På et tidspunkt spurgte de Andreas om jeg var hans søster. De troede at jeg var en pige. Derefter da vi skulle skylles af for saltvand kiggede alle mændene på mig som om jeg var en pige, altså da jeg brugte hårtørreren.

20. maj 2007
I dag skal vi på udflugt. Vi har lejet en bil. Da vi havde kørt noget tid skulle vi have frokostpause så vi fandt et sted hvor man kunne spise. Da vi havde siddet lidt tid så vi 2 mænd. Den ene var klædt ud som en pige. Det var to bøsser. Nu skulle vi videre. Vi skulle jo ind til kløften der stod at man skulle igennem noget vand. Øhje, det var koldt. Der var dybt nogle steder så man kunne ikke undgå at blive våd på tøjet. Det var sjovt men det var bare ærgerligt vi ikke havde særlig lang tid fordi vi skulle på restaurant om aftenen. På hele turen hjem sad og Andreas og jeg med bare maver og badebukser fordi vi var blevet så våde oppe i floden. På restaurant om aftenen var der underholdning og en af de ting de underholdt med var mavedans.

21. maj 2007
I dag skal vi have skoledag for 3. gang.
Da vi var færdige med skoledagen, skulle vi gøre rent. Vi vaskede tøj rigtig lang tid. Efter det var vores arme helt færdige.

22. maj 2007
I dag skete der ikke så meget. Om aftenen prøvede vi at få internetforbindelse, hvor vi så fik fat på far over internettet.
Jeg sprang også på hovedet i havnen, fordi Andreas og jeg havde spillet bold ude på molen og bolden røg i havnen.

23. maj 2007
I dag sejler vi kl. 6 om morgenen. Andreas og jeg sov hele vejen. Da vi vågnede, var vi det sted, hvor vi skulle være. Det er en god bugt, så vi har besluttet, at vi bliver i bugten i morgen også. Nu tog vi gummibåden ind til land for at gå en tur. Men der gik ikke mere end 5 minutter, før end Andreas havde trådt et søm op i foden. Så måtte vi sejle tilbage til båden. Andreas skulle sidde med sin fod i varmt vand. I 3 timer sad han med foden i vand. 

24. maj 2007
I dag spurgte Andreas om han måtte svømme med sin fod. Det måtte han gerne, så Andreas og jeg svømmede mindst i 3 timer sammenlagt i løbet af dagen. Vi skulle også sejle ind i en hule, hvor der sad flagermus oppe i loftet af hulen. Og flagermusene skrattede ad os, når vi snakkede. Og vi lavede alle mulige ting. F.eks. fik vi vand at drikke fra en brønd. Vi så også en skildpadde. 

25. maj 2007
I dag skal vi sejle til en ny bugt, hvor vi skal ligge for anker. Da vi kommer til bugten, beslutter vi os for, at sejle ind i en havn, som ligger lige ved siden af bugten.
Da vi kom ind i havn, besluttede vi, at vi ville op og spise på restauranten.

26. maj 2007
I dag er det overskyet og der er en dum kold vind. Vi brugte næsten hele dagen på at læse og sejle i gummibåd. Vi var også på restaurant og jeg skulle fylde vanddunke, men det gik ikke så godt fordi da jeg var i gang med den første dunk fløj de andre i vandet. Så måtte jeg hurtigt over på den anden bro og se om jeg kunne nå dem der. Men Andreas var hurtigere. Han tog gummibåden og sejlede ud efter dem.

27. maj 2007
I dag skal vi sejle til Megisti og det er i Grækenland. Jeg sov næsten hele vejen. Da vi kom derover var ikke ret meget at lave andet end at fiske med fiskenet og læse, men det er jo også meget skægt. Andreas og jeg var også oppe at købe nogle chipsposer, fordi de var så billige og fyldt helt op.

28. maj 2007
I dag skal vi op og se borgen. Det er ret varmt, så vi får taget et par pauser i skyggen. Da vi kom op til borgen finder jeg ud af at jeg syntes det er den dårligste borg fordi der var intet andet end et flag og nogle væge. Men turen derop var meget sjov. Da vi skulle ned ville mormor op på bjerget der ligger bag ved byen, og det syntes vi var helt OK, hun tager bare helt selv derop, mens vi andre går tilbage og morfar får en kold øl og Andreas og jeg en kold cola. Da mormor kom tilbage lavede Andreas og mormor frokost.

29. maj 2007
I dag skal vi sejle til en bugt i Tyrkiet. Vi læste og badede i lang tid og jeg sejlede i gummibåd for jeg var nemlig færgemand fordi vi skulle grille om aftenen, så jeg skulle sejle de andre ind til klippen og tilbage igen. Sådan gik det bare i lang tid. Frem og tilbage.

30. maj 2007
Mormor og Andreas tog en tur op på et bjerg. Jeg fik ikke lov at komme med fordi mormor ikke turde have mig med, sådan som jeg hopper og springer og kommer galt af sted. Da de kom tilbage tog mormor og jeg et morgenbad. Nu sejler vi ind i havnen ved Kas. Jeg spurgte Andreas om han ville spille bold. Det ville han gerne.

31. maj 2007
I dag skal vi på bustur i en lille bus. Det var sjovt. Turen varede næsten hele dagen og vi fik frokost på en restaurant. Vi så et gammelt antikteater og en moske - en slags kirke hvor folk kommer og be´r til Allah. Efter det skulle vi ud og se en gammel vandmølle som stadig blev brugt, men den var til salg. Efter vi havde set møllen skulle vi ud og bade. Vandet var helt lyseblåt, men der var for store bølger så der var chance for at drukne. Den første bølge jeg fik var ikke skæg fordi jeg blev kastet rundt nede under vandet. Og jeg fik en til af dem lige bag efter. Nu havde jeg fået nok og nøjedes med at løbe fra bølgerne.

Hilsen Mathias

sy-cassiopeia.dk  2006
Hjem     Rejsebreve     Båden    Gæstebog     Arkiv     Links