HJEM

REJSEBREVE

BÅDEN

GÆSTEBOG

ARKIV

LINKS

Dagbog for Andreas

19/4-07 En lang vendte tid.
Det var en lang ventetid den dag, så jeg fik spillet meget computer. Men endelig skulle vi hen til lufthavnen, vi skulle flyve kl. 20:40, men flyet var forsinket en halv time. Vi fik mad på flyet jeg sov meget af vejen.

20/4-07 Ankomst.
Da vi landede kl. 02:00 fik vi vores bagage hurtigt.
Vi havde aftalt med en at han skulle hente os i lufthavnen, men han kom ikke. Vi tog i stedet en taxi kl. 03:15. Da vi kom ned til båden kl. 07:00 gik vi i seng, da vi vågnede arbejdede vi på båden.

21/4-07 Havnebilen.
Da vi havde spist morgenmad, arbejdede vi på båden.
Så skulle vi over på kontoret. Vi blev kørt tilbage til båden af en havnebil. Det er en bil der minder om dem man bruger når man spiller golf.

22/4-07 En stor oplevelse.
Vi stod op til dårligt vejr, Mathias og jeg gik en tur på havnen.
Vi så mange fisk og pludselig stoppede jeg op og sagde til Mathias at han skulle komme og se hvad jeg havde fundet. Jeg havde fundet en blæksprutte. Vi kastede en sten i hovedet på den så den blev bange og sprøjtede blæk.

23/4-07 Nationaldag
Det var godt vejr i dag. Tyrkerne havde nationaldag i dag. Vi fik gaver, kage og sodavand fordi det var deres nationaldag.
Vi blev også færdige med at male bunden af bådede.

24/4-07 Poolen
I dag lå vi i poolen det meste af dage fordi det var så varmt.
Men vandet er koldt.
I morgen skal båden i vandet. Vi glæder os meget.

25/4-07 Sat i vandet
Vi har ventet lang tid på at blive sat i vandet. Men endelig blev vi sat i vandet, Mathias og jeg gik på jagt efter fisk men uden held.
Vi så også en gammel dame der væltede på sin cykel og brækkede benet. 

26/4 Gummibåd
I dag har vi pumpet gummibåden op, da vi var færdige sejlede Mathias og jeg i gummibåden hele dagen.

27/4-07 Tebutiken
I dag var vi ude at handle i byen. Vi blev inviteret ind til te af en der solgte te. Vi købte noget te af ham, da vi gik videre var der en tyrker der på dansk sagde: "har du set min hest" 

28/4-07 Klippehule og skildpadder
I dag var vi ude at gå en tur, op på et bjerg. På vej op så vi fire landskildpadder, den ene tissede på Mathias. Sendere kom vi til en klippehule der var lige så stor som halvdelen af Roskilde domkirke. I hulen var der drypsten. På turen fandt vi også mange krydderurter. 

29/4-07 Klatrer tur
I dag var mormor og jeg oppe og gå en tur på det bjerg vi også var oppe på i går, men vi tog en anden vej end den vi tog den forrige dag. Vi gik i lang tid vi så både firben, skildpadder og en slange. Da vi kom til enden af stien gik vi ned ad klippen, til vi kom til en strand. Den fulgte vi så, til vi kom til nogle klipper som vi klatrede over. Det førte stykke gik meget godt, men da vi kom længere hen af bjerget blev det sværere. Nogle af de steder hvor vi klatrede ville man dø af at falde ned. Vi var meget sultne da vi kom tilbage.

30/4-07 Endelig sejlet
I dag sejlede vi endelig, vi sejlede 29 nm. Der svare til 55 km. Vi kom til en bugt hvor der var nogle bøjer vi kunne lægger os ved. Vi spiste på en restaurant der hed: Nemos Farm Restaurant.

1/5 Havskildpadder
Da vi sejlede videre kom vi til en ny havn ved navn Bozburun.
I havnen var der et bassin hvor der kun var en halv meter dybt, der var mange store fisk og der var også nogle havskildpadder.

2/5-07 Røget fisk
I dag var det godt vejr Mathias og jeg spillede fodbold. På et tidspunkt kom der en mand forbi og spurgte om vi ville købe nogle fisk. Det ville vi gerne, så det gjorte vi. Vi har en røgovn på båden, hvor vi røg fiskene i. 

3/5-07 Tyrkisk slik
Da vi sejlede videre kom vi til en havn der hed Datca. Der købte vi noget slik der mindede om kager, men de var badet i honning og sirup. Den ene var fyldt med sirup inden i. 

4/5-07 Badetid
Det var lidt for varmt i dag, så vi tog ud at bade. Mathias og jeg fik derfor også prøvet vores våddragter.

5/5-07 Grækenland
Vi sejlede videre. Men på et tidspunkt gik det så langsom, at Mathias og jeg var nød til at plage morfar om at starte motoren. Da vi endelig kom i havn kom der en dansker der hed Pia. Det var sjovt. Den havn vi er i hedder Simi og den er græsk.

6/5-07 Gå tur
I dag var det meningen at vi skulle på bustur, men da vi kom over til bussen var den fyldt op. Vi tog en anden bus ud til en bugt bare for at gå hjem! Det gir' ingen mening.

7/5-07 Rhodos 
Vi sejlede tidligt om morgen i dag. Jeg sov det meste af tiden mens vi sejlede. Da vi kom til Rhodos så vi nogle tangnåle der var 35 cm lange. Derefter gik vi i vandet, der blev hurtigt dybt på stranden. Da vi gik hjem så jeg nogle penge i havnen. Mathias og jeg hoppede i havnene med tøj på og gik rundt og samlede penge op, det var der mange der kiggede på.

8/5-07 Optankning
I dag har vi hentet 80 L diesel og 140 L vand som vi fyldte på tankene. Dernæst gik vi 10 km for at hente 12 L cola, 10 L vin og 48 dåser øl. :)

9/5-07 Lindos
I dag tog vi bussen ud til Lindos hvor der er et ruintempel. Men når man har set mange ruiner, så er det ved at blive lidt kedeligt. Om aften var vi ovre hos en dansker der hedder Jens. Han fortalte om klabautermanden, som er et overnaturligt væsen, som efter sagnet skulle være en der om natten går om bord på skibene og drikker af flaskerne og laver lidt ballade. Men han kan også være til hjælp hvis kaptajnen er blevet træt og ikke kan styre skibet, så styre klabautermanden bare.

10/5-07 Blodig tå
I dag er det lektiedag for anden gang, så vi lavede lektier i 2 timer, i frikvarteret slog Mathias sin tå så den bløde meget. Lidt efter gik vi en tur på Rhodos borg. Om aften kom Jens over til frikadeller.

11/5-07 Levende tang og smerte i fingrene!
I dag sejlede vi tidligt om morgen. Vi sejlede 7 timer, da vi kom i land var vi i en lille bugt hvor der lå en lille restaurant. Vi pumpede gummibåden op, så Mathias og jeg kunne drøne rundt og lave bølger. Vi snorklede lidt og fik øje på nogle orme der levede under vandet. De var behåret og ca. 10 cm lange. Jeg tog en af dem op med hænderne for at kikke på den, men dens hår borede sig ind i hænderne på mig. Der gjorde ondt i 5 timer efter. Da vi gik op af vandet så jeg en søpølsen der svømmede ved båden. Mathias fangede den i et net, men da vi tog den op af vandet og smed den på broen linede den bare en klat tange... der åndede.

12/5-07 Klumre Mathias
Vi sejlede videre til den næste bugt, i den bugt sejlede Mathias og jeg lidt rundt i gummibåden med bade tøj på. Vi badede lidt fra båden, vandet er meget varmt. På et tidspunkt sejlede vi på lavt vand, jeg sad med fødderne i vandet jeg hoppede i vandet og gik lidt rundt. Pludselig var der en meget stor krabbe der stod ved mine føder. Jeg kom lyn hurtigt op i gummibåden og gik ikke i vandet på det lave mere. Vi spiste på restaurant om aften, Mathias skulle lige rejse sig op, men fald over sine egne ben og var ved at slå hovedet ned i bordet. Der skete ikke noget, men vi fik et godt grin.

13/5-07 Fethiye
I dag sejlede vi til Fethiye, det er en stor havn. Vi handlede ind, ordnede søkort, og slappede af.

14/5-07 Havskildpadde
Da vi vågnede i dag kom Jørgen og sagde at han havde set en lille havskildpadde i havnen. Vi gik på Internet café og trekkede mail. Derefter lagde vi os ud for anker lidt uden for havnen. Jeg så Jens kom sejlende og Mathias og jeg tog straks og sejlede over til ham i gummibåden. Vi fik at vide at han havde slået sit hoved op i luen på sin båd og var faldet bag over ned på et bord. Han havde slået sit ribben og skulle på hospitalet og røntgenfotograferes.

15/5-07 
I dag sejlede vi til Kalkan, det er en havn der ikke kan anbefaledes! Der sker intet, og så koster det 40 ytl for ingen ting.

16/5-07 Havskildpadde og søpølser
I dag sejlede vi til Megisti som er en græsk ø. På vejen derover så vi en havskildpadde der svømmede forbi båden. Da vi kom i havn kom Jens også til Megisti, han lage sig ved siden af os. Mathias og jeg så at der sad omkring 20 søpølser på havnekanten. Vi spiste på restaurant om aften hvor vi fik fiskesuppe og ristet fisk.

17/5-07 Rigtig god bugt
I dag var vi i en rigtig god bugt. Der var ruiner oppe på land, som vi kunne sidde og kikke på. Der kom mange store både med turister.
Vi svømmede ind til land, hvor der gik geder.

18/5-07 Billig frugt
I dag sejlede vi til Finike det er en stor havn. På vejen så vi en havskildpadde, Mathias og jeg skulle styre med et kvarters mellemrum, det blev jeg søsyg af. Da vi kom til Finike gik vi en tur, vi fandt et marked hvor vi købte: 1 kg tomater 1 kg kartofler, lidet agurker og 2 meloner til i alt 20 kr.
19/5-07 Pakkedag
I dag har Jørgen pakket fordi han skal hjem i morgen. Vi var ude at spise på restaurant.

20/5-07 Kløften
I dag da jeg vågede var Jørgen blevet kørt ud til lufthavnen. Så nu er han her ikke mere. Kl. 10:00 kørte vi ud til en kløft. På vejen så vi en skildpadde der krydsede vejen, vi var derefter nødt til at stoppe bilen, da ca. 50 geder skulle krydse vejen. Vi stoppede ved et marked for at spise frokost. Der var et sted hvor man kunne ligge på nogle tæpper og spise, der gik vi ind. Det var god mad vi fik derinde, det tog længere tid end forvendte at køre ud til kløften, så vi havde ikke så meget tid til at være der. Det var en meget flot kløft der løb vand hele vejen igennem den så nogle steder skulle man gå igennem vandet for at komme videre. Det var vi forberedte på så vi havde skiftetøj med. Vi så et lille vandløb der var over 5 frøer der hoppede hver gang man trådte der over, nogle af frøerne var giftgrønne. Om aften var vi til tyrkisk aften det var meget sjovt.

21/5-07 Nedern-dag
I dag har vi lavet lektier, jeg var lidt på msn og vi fik også vasket tøj. Når vi vasker tøj bruger vi en stor balje, den hælder vi vand og sæbe i. Derefter tager man det tøj der skal vaskes og lægger i, og stamper i det en halv time. GAB!!!

22/5-07 Ryd op dag
I dag er det store rengøringsdag, så vi gjorte rent. På et tidspunkt spillede Mathias og jeg bold, bolden røg i vandet og Mathias sprang i efter den. Om aften var vi oppe et sted der skulle være internetforbindelse. Det var der men den var meget dårlig.

23/5-07 Fod + søm = AV!!!!
I dag sejlede vi kl. 06:00, jeg sov og vågnede først da vi var ankommet. Vi var et sted hvor der var øer rundt om os, Mathias og jeg badede meget. Da det blev aften tog vi ind til land i gummibåden for at gå en tur, men det blev desværre en meget kort tur. Efter 15 m trådte jeg et søm op i foden. Vi skyndte os tilbage til båden og fik min fod i vand. Der sad jeg i 3 timer og pressede jævnligt blod ud af såret for at undgå betændelse.

24/5-07 Flagermus og brønd
I dag tog vi gummibåden ud til en klippehule. Klippehulen lå helt ned til vandet så vi kunne sejle derind med gummibåden. Inde i hulen kunne vi høre at der var flagermus, da vi kikkede rundt kunne vi se at der sad flagermus med hoved nedad oppe i loftet. Da vi sejlede væk fra hulen, sejlede vi ind et sted på land, hvor der var ruiner. Oppe ved ruinerne var der nogle gamle brønde. Ved en af dem var der en dåse med snor i, så man kunne hejse vand op fra brønden via. dåsen. Vi så også en enkelt skildpadde. Tilbage på båden badede Mathias og jeg. Vi havde et langt reb som den ene svømmede langt væk med. Men den anden havde stadig fat i det. På den måde kunne vi skiftes til at trække hinanden i til båden.

25/5-07
I dag sejlede vi til en ny lille havn, vi lagde os for anker lidt uden for broerne. Vi blev lidt senere enige om at lægge os ind til en af broerne. Om aften var vi inde ved ham der ejede broens restaurant. Der var rigtig mange katte. Det er der ved alle restauranter, katten er vilde katte, der tigger om at få mad. Kattene er ikke altid lige kønne.

26/5-07 Kale Köy
I dag tog vi gummibåden over til Kale Köy, det er en stor halvø, hvor der på toppen ligger en borg. Vi blev fulgt op til borgen af to piger der fortalte os lidt om de forskellige planter der var på vejen der op. Da vi kom op ville pigerne sælge nogle tørklæde, Mathias og jeg købte et af dem og mormor og morfar købte også et. Men vi havde ikke penge nok så mormor og jeg tog gummibåden tilbage til båden og hentede nogle penge der. Vi så 2 skildpadder og en masse sarkofager som er nogle gravsteder.
Da vi kom tilbage til båden, skulle Mathias hente vand, men selvfølelig taber han alle flaskerne i vandet. Så jeg tog gummibåde ud og hentede dem.

27/5-07 Megisti for 2. gang
Dagens tur går til Megisti for anden gang. Sidst vi var her var der mange søpølser, det er der ikke nu. Mathias og jeg har fisket, og ellers har vi læst. 

28/5-07 Endnu en borg
I dag tog vi en tur op på toppen af et bjerg hvorpå der lå endnu en borg. På vejen der op så vi en klippegrav der var hugget ind i klippen. Da vi kom tilbage til båden, gik vi en tur i byen.

29/5-07 Rensning i bunden af båden
I dag tog vi en kort tur til en lille bugt nær Kas, her badede vi meget. På et tidspunkt dykkede jeg ind under båden med en svamp for at rense skruen for begroning. Til aften grillede vi på stranden.

30/5-07 Kas
Mormor og jeg startede dagen med en klatrer tur, hvorefter vi sejlede ind til Kas. Her fik vi handlet ind, og fik også lavet en aftale med en der kørte rundt på guidede ture. Aftalen gik ud på at vi tog en rundtur sammen med 6 andre næste dag.

31/5-07 Turen
I dag tog vi på rundtur, vi stoppede først ved et gammelt teater, hvor vores guide fortalte hele Tyrkiets historie på tysk. Derefter kørte vi ud til en moské den var ikke så udsmykket inden i som man skulle tro. Derefter kørte vi ud til en gammel vandmølle der stadig var i brug. Derefter spiste vi frokost på en restaurant. Vi kørte videre ud til en sandstrand, hvor der var 3 m høje bølger. Vi badede lidt i bølgerne, men da vi blev overraskest af en stor bølge der knækkede lige der hvor vi var, så vi blev presset ned under vandet og skubbet tre m, så ville Mathias ikke mere. Jeg tog ud at bade lidt med mormor.

sy-cassiopeia.dk  2006
Hjem     Rejsebreve     Båden    Gæstebog     Arkiv     Links