HJEM

REJSEBREVE

BÅDEN

GÆSTEBOG

ARKIV

LINKS

Almerimar, den 3. april 2006

7. rejsebrev – 4. del.

 

1. - 15. marts 2006.

Besøg fra Næstved.

Marts måned blev måneden, hvor vi fik set mere en vi har gjort indtil da.

Det vil være for meget at skrive om hver enkelt dags hændelser og oplevelser i detaljer. Jeg vil prøve at beskrive forløbet på en måde, så turene kan følges på et kort, og give et indtryk af hvor vi har været og hvad vi har set, samt en fornemmelse af hvor mange indtryk vi har skullet rumme. Billedserien til dette afsnit er derfor også væsentlig større end normalt og jeg har yderligere måtte dele denne måned op for at give et bedre overblik.

 

 • 1. marts - ankom Margit og Jens til Almeria sidst på aftenen. Der var lejet bil, som vi hentede i lufthavnen om formiddagen.

 • 2. marts – Vi bruger dagen på at kigger på området og tager en tur ud til Castillo de Guardias Viejas, som ligger små 8 km fra havnen. Her er udstilling af gamle soldateruniformer og våben.

 • 3. marts – På vejen til Almaria, kører vi langs saltsøerne øst for Almerimar og ser flamingoer. I Almaria besøger vi Alcazaba, og går en tur rundt i byen. Desværre er forretningerne lukket på grund af siestaen.

 • 4. marts - Kører vi til det eneste ørkenområde i Europa, som ligger ved Tabernas. Her blev de europæiske westerns i 60’erne optaget. I dag er der opført et Mini Hollywood på stedet. Vi kører ad naturskønne veje og mellem byerne Castro de Filabres og Olula de Castro er det en ensporede grus og bjergvej, som er meget svær at køre på. Det tager næsten 1½ time at køre de 9 km mellem byerne. Der bliver lejlighed til for Mona og Margit at samle mandler.

 • 5. marts – Vi kører til Granada via Motril. Efter at have fundet et hostal, går vi en tur op til Alhambra, som er gammelt maurisk palads, for at se deres åbningstider. Herefter går vi en tur i den gammel bydel. Om aftenen ser vi flamingodans på en restaurant.

 • 6. marts – Vi tager op til Alhambra kl. 10.00, hvor vi traver rundt i 4½ time for at se det hele. Om eftermiddagen vi  på sightseeingtur med turistbus rundt i byen. Som souvenir køber vi en lille håndlavet æske til vores vielsesringe. (Dem har vi af sikkerhedsmæssige årsager aldrig på når vi sejler.)

 • 7. marts - Vi kører til Cordoba. Tager ind og ser Moske/Catedral Córdoba hvorefter vi går en lang tur rundt i byen.

 • 8. marts – Sevilla er næste mål. Mona og jeg besøger Catedralen hvor bl.a. Christopher Columbus’ sarkofag opbevares og udstilles. Det er verdens 3. største og en af de sidste store gotiske bygningsværker. Vi var oppe i La Giralda, et arabisk tårn, som ligger i forbindelse med Catedralen. Herfra har man en fantastisk udsigt over hele Sevilla. Margit og Jens var en tur i  ”de Reales Alcázares” (Kongelig fæstning). Efter frokosten gik vi en lang tur langs Rio Guadalquivir  Expo 92 og tilbage igen i dejlig solskinsvejr.  Vi kører ud ca. 60 km syd for Sevilla til en lille by El Coronil hvor vi finder et billigt hostal for den sidste overnatning.

 • 9. marts - kører vi til Ronda, hvor vi spiser morgenmad. Turen går videre ud til kysten. Frokosten spises på en floddæmning vest for Malaga. Vi er tilbage i Almerimar sidst på eftermiddagen.

 • 10. marts – Efter 5 dages udflugt er der dømt afslapning. Christa og Jørgen fra Dolphin, som vi fulgtes med af to omgange i Frankrig sidste sommer, meldte deres ankomst ca. kl. 16.00 til Almerimar. Det blev til et glad gensyn og en efterfølgende hyggelig aften.

 • 11. marts – Var vi en tur oppe ved Berja, hvor der ligger en kilde. Når lejligheden byder sig, henter vi vores drikkevand fra denne kilde. Efter sigende, skulle vandet være helsebringende. Hvor lang tid der går inden at det virker ved jeg ikke. Om eftermiddagen fik vi en af vore ønsker opfyldt. Mona og jeg havde længe talt om, at det kunne være interessant at komme ind og se en af de mange drivhuse, som dækker en stor del af deltaområdet omkring Almeria. På det lokale turistkontor fik vi oplysninger på et Gartneri, som modtog turister og andre interesserede til en rundvisning i nogle af deres drivhuse. Vi tog derfor alle seks ud til Clisol Agro. Ejeren, Lola Gómez Ferrón, fortale energisk om hvordan de dyrker tomater og agurker. Om effektiviteten og hvordan flere og flere gartnerier går fra at bruge sprøjtemidler til at bruge forskellige fluearter, som bekæmpelsesmiddel mod snyltere, som ødelægger planterne. Rundvisningen blev afsluttet med en prøvesmagning af forskellige sorter af tomater og agurker. Lola fortalte hvordan hun som barn spiste tomater, og hvordan olivenolien var en væsentlig del af måltidet. Når der skulle slikkes, forgik det ved at tage et stykke lyst brød, lægge det ned i den overskydende olien fra tomatsalaten. Herefter over i sukkerkrukken, så det blev til en rigtig sukkermad. En anden måde var at tage en skive agurk, hælde en klat flydende honning, og så havde man den bedste lækkerbisken man kunne tænke sig. Og jo, det kunne skam godt spises. Vi fik efterfølgende købt rigeligt ind af både tomater og agurker. Har du lyst til selv at se mere, kan du finde det på hjemmesiden www.clisol.com. Måske kan du oven i købet se billederne fra vores besøg.

 • 12. marts – ren dasedag.

 • 13. marts – en ny udflugt var planlagt. Denne gang til nogle huler ved Sorbas. Det var en helt anden type huler, end dem vi tidligere havde oplevet. Der var ikke tale om drypstenshuler eller huler, som for mange tusinder af år siden havde været beboet. Nej, det var huler, som var opstået i forbindelse med jordskælv og af regn- og smeltevands gennemstrømning. Med pandelamper blev vi ledt gennem sprækker og hulrum, flere gange måtte vi ned på alle fire, og mave os gennem tynde sprækker mellem væggene. En for os utrolig spændende oplevelse.

 • 14. marts – Endnu en dasedag – Mona og Margit tager dog på en bytur i El Ejido

 • 15. marts - Margit og Jens tager hjem. Afgang fra Almerimar kl. 05.00. Efter afskeden i Almeria, kørte vi en tur ud til Cabo de Gata. Vi havde lige et par timer til bilen skulle afleveres, og hvor vi havde en aftale med Christa og Jørgen om at samle os op i lufthavnen. På turen hjem kørte vi lige ind på onsdagsmarked i El Ejido. De store markeder, hvor du kan købe alt lige fra synåle til den grillstegte kylling.

sy-cassiopeia.dk  2006
Hjem     Rejsebreve     Båden    Gæstebog     Arkiv     Links