HJEM

REJSEBREVE

BÅDEN

GÆSTEBOG

ARKIV

LINKS

Groningen, den 1. juni 2005

 1. rejsebrev fra Cassiopeia

 En måned er gået. Ja, det er utrolig som tiden går. Vi havde en uge i Ebeltoft, hvor vi fik lavet flere småting på båden. Fredag aften fik vi besøg af de tidligere ejere af Cassiopeia, Jane og Hans Hostrup Nielsen, samt den ene af døtrene Helle, som sejlede båden jorden rundt i 1994-96.Den ældste af pigerne Hanne, var desværre forhindret. Det blev til nogle dejlige timer sammen, og familien fik mulighed for af klappe Cassiopeia en sidste gang og ønske den og besætning en god tur.

Efter en lige så overvældende afsked i Ebeltoft som i Karrebæksminde, kunne vi vende næsen sydover. Efter 28 timer, hvor vi havde alle former for godt og dårligt vejr, og som gav Mona sine første 6 timer med søsyge, kunne vi ankre op i Grossenbroder Binnensee. Godt trætte blev køjerne hurtigt fundet. Jeg mindes ikke, tidligere at have sovet 10 timer i træk uden at vågne ind i mellem.

På turen videre til Neustadt, blev aftensmaden hevet indenbords. 2 flotte store hornfisk, som var alt rigeligt til 2. Herligt med friskfanget fisk. Og så var det jo gratis, lige hvad et langtursbudget er glad for.

I Neustadt fik vi handlet ind til at lave bukke til at lægge masten på, og vi var så heldige, at på selve havnen lå et bjerg af bildæk, som vi fik lov at få 8 stk. af. Det med at bruge bildæk som fendere, erfarede vi var en rigtig god ide på vores tidligere tur på floder og kanaler.

Vi er nu allerede i gang med at finde og bruge de gratis muligheder for overnatning, derfor sejlede vi fra Neustadt først på aftenen med kurs mod Lübeck. Kl. 01.00 kaster vi anker, blot 8 km fra Sejlklubben SSV i Lübeck.

Det er blevet fredag den 20. maj, og det bliver en rigtig travl dag. Masten skal tages af. Bukke til at lægge den på, skal laves og passes til og masten skal være lagt på stativet igen inden dagen er omme. Alt går dog planmæssigt, om end det tager lidt længere tid at lave bukkene end beregnet, så havnefogeden må vente på at vi bliver færdige inden han kan styrer kranen og masten kommer på plads. Heldig vis passer bukkene perfekt, og efter at have monteret wirerne og spændt dem op med vanteskruer, ligger masten lige så fast og stabilt, som havde den stået på dækket. Nu kunne bommen med storsejl, spilerstager, sallingshorn, vanter og stag m.m. surres til masten, så det ikke kommer i vejen og sådan fylder det jo også mindst. Vi er nu klar til kanal og flodsejlads.

Turen ad Elbe-Lübeck-Kanal, Elbe-Seitenkanal, Mittellandkanal til Dortmund-Ems-Kanal har vi jo gjort før, så denne strækning skulle bare sejles igennem. Det bliver den dog ikke mindre kedelig af. Lange lige strækningerne, hvor det ville have været godt om autopiloten kunne bruges. Men der er for meget der påvirker kompasset, så der skal stå en ved roret hele tiden.

Vi fik så igen mulighed for at få lavet et par småting, som gør hverdagen lettere. Bl.a. blev vores brusebad monteret. Et stykke lægte, monteret vinkelret bagud ud fra toppen af targetbøjlen, hvorpå der er monteret et stykke tov for enden, som løber gennem violinblokken med frølår fra bomnedhalet. Nu kan bruseposen,  når den er fyldt, let hejses op og låses fast. Stående på badeplatformen får vi nu det dejligste brusebad man kan tænke sig - når ellers solen vil varme vandet tilstrækkeligt. Ja, Peter, vores opfindelse og dit flotte arbejde med targetbøjlen får efterhånden flere og flere funktioner. Ikke ringe - vel? Der blev også sat flere kroge op her og der. Bl.a. til frugtnettet. En uundværlig ting. Nu ligger div. grøntsager ikke og flyder på køkkenboret længere. Mona fik pakket vores fine gamle symaskine, som er sponsoreret af Margit og Jens, ud, og der blev syet poser til gummibåd og tovværk i stor stil. Efter hånden, som Mona fik kigget maskinens instruktionsbog igennem, og fik fundet ud af hvad den egentlig kunne, blev hun mere og mere glad, og forstod nu også hvorfor vi altid har hørt, at når man skal på langtur, er det en god ting at have i rigtig gammel symaskine med om bord.

Der er ikke mange muligheder for at ligge gratis på strækningen fra Mittellandkanalen og ud mod floden Ems. Selv om der i den gamle havn i Lingen stod, at det kun var for erhversbåde, mente vi nok at det gik an at ligge der. Det var jo weekend, og det så ikke ud til, at havnen egentlig blev benyttet erhvervsmæssigt mere. Vi lå der da også hele weekenden uden problemer, men mandag morgen fik vi besøg af politiet, som lige ville høre hvor lang tid vi havde tænkt os at blive liggende. Mona var hurtig – sagde en halv time. Vi havde fået 2 gratis overnatninger og en tilfreds betjent ønskede os en fortsat god tur.

Nu ligger vi så i Groningen i Holland. Turen i tidevandsområdet gik problemfrit. Med strømmen på ca. 5 km/time i gennemsnit gik det bare der ud af. Strømsøerne i det åbne farvand kunne vi dog godt have undværet. Men vi fik bekræftet, at vores mast ligger fast og ikke ”går” nogen steder, og at vores fenderdæk overtrukket med affaldssække kan holde sig flydende længe nok, til at vi kan nå at bjerge dem inden de går til bunds. Vi tabte nemlig en, så vi fik lige trænet lidt mand over bord manøvre en ekstra gang.

Jeg vil slutte dette brev med at konstatere, at det er slemt -, men godt at kunne savne ligesom det er godt at have noget at se frem og glæde sig til.

Mange sejlerhilsner

Mona og Ivan

 

 

Opgørelse af skibskisten fra Rødby:

Saldo pr. 15. maj 2005      120,00 eur

Saldo pr. 31. maj 2005      120,00 eur

 

Opgørelse af oplevelseskassen:

Saldo pr. 15. maj 2005                 20,56 eur

Fødselsdagsgave fra Bent og Tove 20,00 eur

Rest ferie                                    8,40 eur

Saldo pr. 31. maj 2005                 48,96 eur

 

sy-cassiopeia.dk  2005
Hjem     Rejsebreve     Båden    Gæstebog     Arkiv     Links